The Bold Contemporization of a Victorian Beauty

The re-invention of these traditional Victorian rooms to attain the Bold Contemporization of this Victorian Beauty was a collaborative endevour with extreme results the Clients are elated to live within. The opening of spaces created an expansive space to live and entertain. The quality appliances of Wolf, SubZero and Miele have elevated the Cooking experience for our Clients while the open comfort of the seating at the Island and the Dining Table is inviting to all. The Kitchen captures good natural light by day and dramatic light beams from the Sculptural Light Fixtures by night. The tension created between the nod to the traditional and the bold touches of contemporary make for a visually unique Heart of this Home! Photography credits: The talented Nicole Aubrey Photography  

Continue Reading

Kitchen Modernization

McNeil Design Group Interiors ‘Kitchen Modernization’ has completed a gorgeous new ‪Open Concept‬ ‪Kitchen‬ and ‪Dining‬ Room renovation created from an original 1980’s home of small segmented spaces. Collaborating with our wonderful Client to bring this dream renovation to reality was a great pleasure. The new space was modernized with a ‪Transitional‬ focus. Clean, airy, quality finishes, top notch ‪stainless‬‬ ‪appliances‬, custom cabinetry in ‪a painted grey‬ and ‪white‬, greyed ‪hardwood throughout‬, sculptural ‪‎pendant‬ lighting and stunning ‪Quartz‬ ‪countertops‬ that mimic specialty stone without the fussy maintenance. The specified specialty downdraft ventilation made for a pristine oversized Island and created an open sight line. Photography courtesy of Nicole Aubrey Photography

Continue Reading

Serene White Home Office

McNeil Design Group Interiors ‘Serene White Home Office’. This white-on-white fresh serene Home Office boasts a plethora of closed and open storage.  Every aspect of this custom desk was assessed and granted the Client with a completely tailored space to ensure a clean high-functioning work space.  This space also includes two double doored closets, each 8Ft wide by 8Ft high with interior closet organizers.  Soft neutral porcelain tile and wool area rugs zone the desk area from a small L-shaped low-rise conversational seating area (out of frame). Ledges in white blend with the wall colour for Client files and art pieces to be displayed.  Accessories in bold black and pops of fresh colours can be changed at will. Photography courtesy of McNeil Design Group Interiors.

Continue Reading

Black, White & Neutral Fireside Lounge

McNeil Design Group Interiors ‘Transitional Black, White & Neutral Fireside Lounge’

Once upon a time there was a lonely awkward unused room….
Today this Transitional Living Space is the most beloved and visited room in this home. Beloved for the stunning white custom grand fireplace mantel & spacious flanking storage and shelving. Beloved for the deep cozy down filled chairs and re-upholstered richly comfortable sofas. Linen and velvet tall drapery creates a wall of soft texture. The contrast colour concept creates drama with a classic undertone. The custom vintage grill and millwork detailing are tailored elements creating a lovely place for entertaining gatherings or lazy Sundays reading by the warmth of the fire.

Continue Reading

Contemporizing a Small Bungalow Kitchen

McNeil Design Group Interiors ‘Contemporizing a Small Bungalow’ Bringing modern style and attributes to this small 2 bedroom compartmentalized Bungalow was quite a challenge.  But through excellent planning, 3D renderings and skilled Trades the task was accomplished.  The now open concept Kitchen, dining and lounge are a nice modern update. The full space is an amazing transformation!  The addition of floor to ceiling white Shaker styled contemporary cabinetry doubled the storage for this Client. The clean palette of white lightens and brightens the small space, while the linear stone back splash and hits of warm greige modernize and connect to the traditional attributes of this 1950’s bungalow. The original plaster mouldings were saved and enhanced and the spacious solid surface peninsula added an entertaining space the Client had never experienced before. New hardwood flooring flowed through the sitting room, dining room and open concept kitchen unifying the renovation.

Continue Reading
%d bloggers like this: